Featured Video Play Icon

[VIDEO] Slalom-shoppen in bouwput Haarlemmerstraat

LEIDEN – Tja, die Haarlemmerstraat. Het wordt mooi, dat geloven we meteen. Maar dat gezigzag langs de kuilen, stenen, hekken, hopen zand en graafmachines kan het shoppen best lastig maken. Wat vindt de winkelende Leidenaar ervan?

In volle glorie

De Haarlemmerstraat wordt in een volledig nieuw maar historisch correct jasje gestoken. De gemeente herstelt langzaamaan de binnenstad weer in haar volle glorie en de Haarlemmerstraat paste niet in dit mooie plaatje. Vanaf half mei ging de bestrating dan ook van begin tot eind op de schop.

Slalom

De oude stenen maakten plaats voor een rij kinderkopjes langs de afvoer. De zijkanten worden opgeleukt met Chinees-Belgisch hardsteen, geïmporteerd uit Ierland. Er werd gelijktijdig gewerkt aan het begin en het einde van de straat. Nu de bouwvakkers elkaar in het midden hebben ontmoet, is winkelen een soort Olympische slalom geworden. 

“Ik denk dat het noodzaak is”, zegt een oudere dame. “Maar dat doet niet af aan de winkeltjes.” “Het is vervelend voor de winkels, want de mensen kunnen er niet goed bij”, zegt een jongeman. “Als ik er moet komen, kom ik toch wel”, zegt een studente schouderophalend. 

reacties