Featured Video Play Icon

[VIDEO] Voorlopig even geen Hutspop

LEIDEN – Geen muziek op de Beestenmarkt komende Hemelvaartsdag. De organisatie van Hutspop heeft tot hun spijt het festival dit jaar moeten afblazen. Of Hutpop in de toekomst weer nieuw leven wordt ingeblazen, is nog niet duidelijk.

Verschillende redenen

Naast financiële redenen hebben ook organisatorische strubbelingen de organisatie doen besluiten om Hutspop niet door te laten gaan.

“Het is een beslissing geweest van het totale managementteam van Hutpop”, vertelt Rosemarie Janssen van de organisatie. “We zijn heel druk met van alles, waaronder Hutspop. Maar mensen hun levens zijn in de tussentijd veranderd waardoor er te weinig tijd was om Hutspop nog te realiseren met elkaar.” 

Stichting Toi Toi Toi

Niet alle activiteiten rond Hutspop stoppen; voorlopig alleen het evenement zelf, vertelt Petra-Wendy Wink, eveneens van de organisatie. “Sinds 2013 hebben we ons eigen goede doel, de Hutspop Cultuur Foundation. Die gaat vanaf nu in zelfstandige vorm verder als Stichting Toi Toi Toi.”

Misschien wel, misschien niet

Rosemarie en Petra-Wendy sluiten zeker niet uit dat Hutspop in de toekomst weer terugkomt. “We gaan nu kijken waar we staan”, zegt Rosemarie daarover. “Wellicht over één of twee jaar, of misschien wel over vijf jaar, komen we terug in een andere vorm, in dezelfde vorm… We gaan erover brainstormen, maar we zeggen nog geen volmondig ja.”

reacties