Vijf aanhoudingen voor beschieten Oegstgeestenaar

Vijf aanhoudingen voor beschieten Oegstgeestenaar

OEGSTGEEST – De Dienst Regionale Recherche heeft drie mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in januari in Noordwijk. Daar werd een man uit Oegstgeest beschoten. De aanhoudingen vonden plaats op 21 september. Daarnaast werden door de politie een aantal doorzoekingen verricht, waarbij onder meer vuurwapens werden aangetroffen.

Slachtoffer maakt het goed

De 44-jarige Oegstgeestenaar werd donderdag 28 januari om 21.00 uur op de Koningin Astrid Boulevard beschoten door een man. Het slachtoffer liep met zijn 15-jarige zoon over het fietspad bij het duingebied toen hij bij de rotonde op de Koningin Astrid Boulevard, (einde boulevard) een man voor een grote donkere auto zag staan. De man schoot  op het slachtoffer, stapte in de auto en reed weg. Het slachtoffer is die dag overgebracht naar het ziekenhuis; hij maakt het nu naar omstandigheden goed.

De recherche kwam de verdachten op het spoor, mede door sporenonderzoek en camerabeelden. De verdachten zijn een 50-jarige Noordwijker, een 39-jarige Rijnsburger, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 52-jarige vrouw uit Voorhout en een 31-jarige vrouw uit Noordwijk.

Vuurwapens aangetroffen

De twee vrouwen werden aangehouden omdat in de woning, waar zij op dat moment verbleven, meerdere vuurwapens waren aangetroffen. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld, evenals de 39 jarige Rijnsburger. De Noordwijker en de man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld. Het onderzoek duurt voort.

Foto: Politie Leiden

reacties