Vijfde nederlaag op rij voor Sporting Trigon

Vijfde nederlaag op rij voor Sporting Trigon

LEIDEN – Met de vijfde nederlaag op rij tegen Sparta zijn niet alleen de donkere dagen voor de Kerst begonnen, maar ook voor de rest van het zaalseizoen voor Sporting Trigon.

Trefzeker Sparta

Het trefzekere Sparta werd na een redelijke eerste helft in het vervolg niets in de weg gelegd om haar schotvaardigheid te tonen. Trigon, dat zelf toch 26 doelpunten maakte waarmee je een wedstrijd zou moeten kunnen winnen, liet het gebeuren.

Het degradatiespook

Sporting Trigon miste Jordy Smeele wegens ziekte en was mede daardoor de mindere in de afvang. Daarbij waren de Leidenaren aanvallend niet in staat de mensen, die wel kansen creëerden, goed in stelling te brengen. Dit resulteerde in een nederlaag met 35-26. In het verleden bleek Maarten van Vliet meerdere malen in staat om het dreigende degradatiespook te verjagen, maar wat is een oplossing voor nu? De eerste 25 minuten verliepen nog redelijk voor Trigon, maar vanaf 8-8 na enkele Leidse voorsprongen konden de Zwollenaren met 16-11 voordeel de kleedkamer induiken.

Mandy Bekooy, die vijf maal zou scoren, dacht direct na rust haar ploeg het juiste zetje te hebben gegeven, maar na 17-13 was het over voor Trigon. Eerst bij 23-13 scoorde Ferry Janssen zijn tweede goal. Beide ploegen raakten daarna ieder nog twaalf maal doeltreffend het kunststof van de korf in de al vroeg besliste partij.

Doelpunten

In totaal scoorden Mandy Bekooy en Ellen Matze beiden vijf keer, Ferry Janssen en Ike Lalau scoorden elk vier keer, Jan Willem van der Gugten scoorde drie keer, Esther Paauw en Marc Meulenbeld ieder 2 keer en Danya Kling één maal.

Nog geen kansloze situatie

Met nog negen wedstrijden te gaan is het geen echt kansloze situatie, maar dan moet er binnen de lijnen wel wat gebeuren. Zaterdag speelt Trigon weer eens thuis en misschien helpt dat tegen Oost Arnhem.

Foto: Wikipedia

reacties