Vis eens een fiets uit de Leidse grachten (en een rolcontainer)

Vis eens een fiets uit de Leidse grachten (en een rolcontainer)

LEIDEN – De grachten zijn naast een ongeoorloofde vuilstortplaats, ook een ecosysteem op zich. Volgende week vrijdag trekken de vrijwilligers van de Leidse Rederij en Onder Water in Leiden er weer samen op uit om de Leidse wateren van ontdoen van… Nou ja, alles wat niet in een gracht hoort.

Resultaat van 2016

183 fietsen, 6 winkelwagentjes, 1 scooter, 1 rollator, 1 metalen rolcontainer, 1 zonnewering, 1 ventilator, 1 klapstoel, een paar fietsframes, 2 autobanden, 7 zakken met restafval, 1 grote Chinese Wolhandkrab, 10 gevlekte Amerikaanse rivierkreeften, de wervel van een groot zoogdier en één gulden. Dat was het indrukwekkende resultaat van het dagje grofvuilvissen in 2016.

Hulp van de wethouder

Dit jaar trekken wordt er gevist rond twee locaties: richting de Oude Singel ter hoogte van de Lakenhal en richting het Rapenburg. De vrijwilligers hoeven het niet alleen te doen: ook wethouder Marleen Damen helpt een handje met oude fietsen uit het water hengelen.

Lekker vies

Daaf Sloos van de Leidse Rederij en Aaf Verkade van Onder Water In Leiden nodigen overigens iedereen uit ‘die zin heeft om te komen helpen en lekker vies te worden’. Je kunt je op vrijdag 10 maart om 10.00 uur melden op de Apothekersdijk. In oliepak.

I Love Leiden viste vorig jaar ook mee. Er werden héél verrassende zaken uit het water naar boven…

Foto: Leidse Rederij & Onder Water In Leiden

 

reacties