Vishandel Herenstraat zoekt foto’s en verhalen voor 80-jarig jubileum

Vishandel Herenstraat zoekt foto’s en verhalen voor 80-jarig jubileum

LEIDEN – Schaap’s Vishandel in de Herenstraat bestaat op 1 januari 2018 maar liefst 80 jaar. De medewerkers zijn daarom hard op zoek naar foto’s en verhalen over de viswinkel om die te bundelen in een jubileumboek.

Jubileumboek

Schaap’s Vishandel mag zich met de 80e verjaardag de oudste viswinkel van Leiden noemen. Een feestelijk gegeven dat de medewerkers niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Ze willen de geschiedenis van nul tot nu vastleggen in een jubileumboek. Daarom werd er een oproep op de Facebookpagina van de vishandel geplaatst:

“We hebben uiteraard zelf ook foto’s, maar wij zouden graag, als u die heeft, uw foto’s en verhaal willen hebben. Als u dat voor ons zou willen doen, heel graag. Want de oudste viswinkel van Leiden zal in 80 jaar toch wel een paar keer zijn vastgelegd…”

Herinneringen

Het bericht raakt meteen de juiste snaar bij bezoekers van de Facebookpagina. “Mijn moeder is opgegroeid in de viszaak met haar ouders, broers en zusje in de jaren ’45-’60. Foto’s genoeg dus! Stuur een privébericht, dan kan ik je in contact brengen met mijn familie. Mijn oma leeft nog, maar woont niet meer in de buurt”, schrijft Petra enthousiast. Ook Ria deelt haar herinneringen: “Heb jaren in het kinderdagverblijf gewerkt Drie Oktoberstraat. Eén keer per maand ging ik kibbeling bestellen bij meneer Schaap en vrouw. Bij afname zei hij altijd: “Een doos kibbeling voor het weeshuis!” Moest er altijd om lachen.”

Oproep

En zo zullen er nog honderden verhalen en herinneringen zijn onder Leidenaren. Klanten, oud-klanten, medewerkers, oud-medewerkers, buren, vrienden, Leidenaren, niet-Leidenaren, iedereen die de viswinkel aan de Herenstraat 48 ook maar eens heeft vastgelegd of er juist dagelijks kwam en warme herinneringen koestert, Schaap’s Vishandel hoort het graag.

Foto: Vishandel Herenstraat 48 via Facebook

reacties