Visitekaart Stationsplein als entree van de stad

Visitekaart Stationsplein als entree van de stad

LEIDEN – En ineens is hij er: de plattegrond van de stad op het Stationsplein, pal voor de uitgang van Leiden Centraal. Na een ontwerpwedstrijd eerder dit jaar werd NOV’82 Architecten uitgeroepen als winnaar en hun ‘VisiteKAART’ is nu dus werkelijkheid geworden.

In totaal werden 13 ontwerpen ingediend nadat de gemeente Leiden in december een oproep deed voor ideeën om het stationsgebied ook tijdens de komende werkzaamheden fris, fruitig en gastvrij te houden. Overigens is niet duidelijk of de grote landkaart eeuwigheidswaarde heeft, voorlopig gaat het nog om een tijdelijke invulling van het plein voor het treinstation.

Tijdelijke invulling

Bouw-wethouder Paul Laudy was begin dit jaar al erg gelukkig met het winnende ontwerp. Toen zei hij daarover: “De komende jaren wordt er flink gebouwd in het Leidse stationsgebied, denk bijvoorbeeld aan Lorentz en De Geus. Met VisiteKAART ben ik heel blij. Deze tijdelijke invulling zorgt er voor dat we tijdens de bouwwerkzaamheden toch een gastvrije entree naar de binnenstad hebben voor onze bezoekers.”

visitekaart stationsplein

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties