Voetbalvereniging GOL Sport gooit de voetbal in de ring

Voetbalvereniging GOL Sport gooit de voetbal in de ring

LEIDEN – Voetbalvereniging GOL Sport heeft laten weten na dit seizoen te stoppen. De vereniging kan zich niet vinden in de nieuwe regels van gemeente Leiden.

Voetbal Vitaal

Voetbalvereniging GOL sport houdt na dit seizoen op met bestaan. GOL Sport is opgericht in 1993 en maakt sinds 1995 gebruik van twee sportvelden aan de Boshuizerkade. De vereniging heeft vier senioren- en vier jeugdteams. Het traject van ‘Voetbal Vitaal’ van gemeente Leiden heeft de vereniging doen besluiten zich op te heffen.

Criteria

Voetbal Vitaal is een plan om om het Leidse voetbal weer gezond te krijgen. Leidse voetbalverenigingen mogen niet ind e schuld staan bij de gemeente, 450 spelende leden hebben, en in alle leeftijdscategorieën een jeugdelftal op het veld hebben staan. Op basis van het aantal leden voldoet GOL niet aan de criteria die de gemeente Leiden stelt aan vitale voetbalclubs.

Eigen velden, eigen clubhuis

Dat kan betekenen dat de club bij herinrichting van de sportparken het recht op eigen velden en een eigen clubhuis verliest. GOL Sport wil een kleine vereniging blijven met eigen velden en een eigen clubhuis. Omdat dat in het kader van Voetbal Vitaal niet mogelijk blijft, heeft de vereniging GOL Sport nu besloten om na dit seizoen op te houden met bestaan. De gemeente en GOL gaan afspraken maken over de afwikkeling en hoe de clubleden kunnen blijven voetballen.

Sportwethouder Paul Dirkse: “GOL Sport heeft de afgelopen decennia een waardevolle rol gespeeld in de Leidse samenleving. We respecteren het besluit van de leden van GOL Sport om na dit seizoen te stoppen. Ik hoop van harte dat de voetballers bij een andere club terecht kunnen om zo te blijven spelen.”

Foto: Archief GOL Sport via Facebook

reacties