Volg ‘onze’ Kjeld Nuis op de Olympische Spelen

Volg ‘onze’ Kjeld Nuis op de Olympische Spelen

ZOETERWOUDE – De Olympische Winterspelen in Pyeongchang gaan van start! Ook zo benieuwd hoe Kjeld Nuis het gaat doen?

Regiogenoot

Aan deze spelen doen vele schaatshelden mee, waaronder Kjeld Nuis. Hij werd in Leiden geboren maar zocht het daarna één deurtje verderop: hij woont in Zoeterwoude. Kjeld is 29 jaar en deze editie van de Olympische Spelen in Zuid-Korea wordt zijn eerste.

Olympisch ticket

Kjeld is lekker op dreef: net voor de jaarwisseling schaatste hij zichzelf naar de Spelen. Vier jaar geleden lukte hem dat net niet, maar dit keer was hij met een tijd van 1.07,64 op de 1000 meter meer dan snel genoeg voor een Olympisch ticket. Hij ging nog even lekker door en eind januari zegevierde hij twee keer op de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Duitsland. En passant verbrak hij ook een negen jaar oud baanrecord.

Starttijden

In Zuid-Korea is het acht uur later, dus veel wedstrijden worden in Nederland midden op de dag uitgezonden. Dit zijn de starttijden voor ‘onze’ Kjeld:

Dinsdag 13 februari, 12.00 uur: 1500 meter mannen
Vrijdag 23 februari, 11.00 uur: 1000 meter mannen

Officiële opening

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 9 februari t/m 25 februari. De officiële opening, waarbij Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Mark Rutte en sportminister Bruno Bruins aanwezig zijn, vindt vrijdag plaats en wordt vanaf kwart voor 12 ’s morgens uitgezonden door de NOS.

Foto: TeamNL

reacties