Volgende op het make-overlijstje: de Morsstraat

Volgende op het make-overlijstje: de Morsstraat

LEIDEN – Gemeente Leiden blijft driftig aan de gang de binnenstad te verfraaien. Dinsdag nam het Leidse college het besluit om de Morsstraat volgend jaar een volledige make-over te geven.

16 miljoen euro

Breestraat, Haarlemmerstraat, Lammermarkt, Garenmarkt; de lijst is eindeloos. Voor volgend jaar staan onder andere de Hooigracht, de Hogewoerd en de Korevaarstraat. De gemeente heeft zo’n 16 miljoen euro gereserveerd voor de herinrichtingen van vele straten in de binnenstad. Ook de Morsstraat staat op het lijstje.

Veilige en prettige omgeving

Naast mooier, moet de Morsstraat ook veiliger worden. De nieuwe inrichting van de Morsstraat zal veiliger worden voor voetgangers en fietsers en een prettige omgeving om te wonen, werken en winkelen. Er komen nieuwe stenen; dezelfde als die nu op de Haarlemmerstraat liggen. Zo wordt de binnenstad meer een geheel.

Proef

Begin dit jaar deed de gemeente een proef in de Morsstraat: de straat is een beetje vol, dus wat zou er gebeuren wanneer de fietsrekken en prullenbakken weggehaald zouden worden? De proef bleek de verkeersdoorstroming te bevorderen en er werd duidelijk hoeveel rekken er in de nieuwe situatie zullen terugkeren.

De make-over van de Morsstraat staat gepland voor het eerste kwartaal van komend jaar.

Foto: Visualisatiekoning

reacties