Voormalige zusterflat wordt weer landhuis

Voormalige zusterflat wordt weer landhuis

LEIDEN – Op de plek waar de voormalige zusterflat aan de Rijnsburgerweg 124 stond, herrijst over een landhuis het landhuis dat in 1966 plaats moest maken voor de zusterflat. Dat staat in het plan van ABC Vastgoed dat door burgemeester en wethouders is uitgekozen na een aanbestedingsprocedure.

Wethouder Paul Laudy: “Samen met de Denktank hebben wij een intensief participatietraject doorlopen. Dit traject is erg waardevol geweest voor de gemeente. De kennis en ervaring vanuit de buurt zie je nu terug in het plan dat geselecteerd is! Een van de belangrijkste winstpunten is dat de tennisbaan terug gegeven wordt aan het bos! Op één van de mooiste plekken in Leiden worden appartementen gerealiseerd, waarmee doorstroming vanuit bestaande woningen mogelijk wordt”

Landhuis met twee vleugels

Het plan van ABC Vastgoed voor Nieuweroord bevat 83 appartementen, waaronder 16 huurappartementen. Er is voor ABC Vastgoed gekozen omdat het plan inspeelt op de cultuurhistorische waarden enerzijds en de kwaliteiten van het Bos van Bosman anderzijds. Uitgangspunten bij het ontwerp zijn een reconstructie van het landhuis en het toevoegen van twee hedendaags vormgegeven vleugels aan beide zijden.

Onder de zijvleugels komen twee (half)verdiepte parkeergarages. Duurzaamheid en respect voor de flora en fauna in het gebied spelen daarnaast een belangrijke rol in het plan. Een denktank bestaande uit betrokkenen uit de omgeving heeft de gemeente geadviseerd tijdens de marktselectieprocedure.

Foto: Gemeente Leiden

reacties