Voorpret: de waterlelies van de Roze Beurs

Voorpret: de waterlelies van de Roze Beurs

LEIDEN – Leiden maakt zich op voor de Peurbakkentocht. Drie uur voor aanvang zetten de eerste liefhebbers hun stoeltjes met koelbox al klaar langs de gracht. Het is goed toeven in de zon. Af en toe vaart er al een boot met enthousiaste passagiers voorbij.

Eftelingfan

Café De Roze Beurs is druk in de weer de laatste hand te leggen aan hun varende creatie voor dit jaar: in het water  van de Oude Vest ligt hun peurbak, die voor de gelegenheid is omgetoverd tot een mini-Efteling. Uit de speakers klinkt het overbekende deuntje van het sprookje ‘De Indische Waterlelies’. En niet voor niets: op de boot staan twee reusachtige roze waterlelies, met daarin… Dat zien we vanavond wel tijdens de Peurbakkentocht!

Michiel Hoogkamer, Café De Roze Beurs: “Het was al jaren een droom van me om iets met de Efteling te doen tijdens de Peurbakkentocht. Ik ben een ontzettende Eftelingfan! ‘De Indische Waterlelies’ is één van de oudste attracties van het park, dus het onderwerp was zo gekozen. We hopen dat we die eerste prijs eens pakken! En tja, dat muziekje… Paul de Leeuw heeft een liedje gemaakt op dat melodietje, dus die hebben we erdoorheen gemixt. Dan is het wel uit te houden!”

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties