Voorschoten vraagt inwoners om elkaar rechtop te houden in de sneeuw

Voorschoten vraagt inwoners om elkaar rechtop te houden in de sneeuw

VOORSCHOTEN – Gemeente Voorschoten hoopt dat Voorschotenaren elkaar willen helpen wanneer mensen moeite hebben om in winterweer de deur uit te gaan. Want, zo vindt de gemeente, “de decembermaand is de tijd om er voor elkaar te zijn”.

Bang om te vallen

Mooi hoor, sneeuw. Lekker sleeën, sneeuwballengevecht houden, sneeuwpoppen maken en sneeuwvrij. Maar niet iedereen staat te juichen bij winterweer. Want laten we het eens hebben over hagel en ijzel. Veel mensen, waaronder zeker ouderen, kunnen of durven de straat niet op, uit angst om om uit te glijden en te vallen.

Helpende hand

Wethouder Nanning Mol roept dan ook de Voorschotenaren op om elkaar te helpen in barre weersomstandigheden. Oké, de sneeuw is nu weer gesmolten, maar de winter is nog jong.

“Zeker voor onze oudere en kwetsbare inwoners kan het winterse weer extra hinder bezorgen”, zegt wethouder Mol. “Een helpende hand van buren, vrienden of een vrijwilliger is deze dagen meer dan welkom. Iedereen kan heel eenvoudig wat betekenen voor een ander. Door bijvoorbeeld een boodschap mee te nemen voor je buren. Zo zorgen we met elkaar, jong en oud dat het nog fijner en veiliger wonen is in Voorschoten.”

Hulp vragen

Voorschotenaren die hulp nodig hebben, kunnen daar ook om vragen. Bij Voorschoten Voor Elkaar bijvoorbeeld. Dat kan het hele jaar door voor klussen als de thuisadministratie, het onderhouden van de tuin, vervoer of boodschappen doen. Maar de vrijwilligers van Voorschoten Voor Elkaar bieden ook graag winterweerhulp. Voorschoten Voor Elkaar is elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 15.00 uur op telefoonnummer 071-5619001.

Foto: Archief J2TV

reacties