Nog veel vragen onbeantwoord rond dood vermiste student Youngmin Kwon

Nog veel vragen onbeantwoord rond dood vermiste student Youngmin Kwon

LEIDEN – Er is nog niets bekend over de hoe  Youngmin Kwon in het water aan het Galgenwater is beland. Zijn vrienden en medestudenten uiten op social media hun verdriet om de dood van de 25-jarige Koreaanse student.

‘Het is afwachten’

De Koreaanse student werd sinds zondagnacht vermist na een avondje stappen. Dinsdagavond werd het stoffelijk overschot van Kwon gevonden in het water aan het Galgenwater. Wat er is gebeurd en hoe hij in de gracht terecht is gekomen, is nog onduidelijk.

“We weten nog niets over hoe hij in het water is beland”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het onderzoek is nog in volle gang. Het is afwachten.”

Reacties uit het studentenleven

Youngmin Kwon kwam uit Korea en studeerde aan de Universiteit Leiden. Hij was actief op social media en uit de vele posts blijkt dat hij een geliefde verschijning was. Toen hij vermist was, werd de oproep van één van zijn vrienden massaal gedeeld. “Dank aan iedereen die onze post heeft gelezen en gedeeld over onze vermiste vriend Youngmin Kwon. Ik ben dankbaar dat ik bevriend mocht zijn met zo’n prachtig persoon.” Ook het International Student Network Leiden is verdrietig. “Een geliefd lid is overleden. Hij zal voor altijd gemist worden, en we zullen ons hem altijd herinneren.”

“Je had de mooiste lach van de wereld”, schrijft iemand bedroefd bij zijn laatste Instagramfoto. “Ik zal je nooit vergeten. RIP.”

Instagramfoto

Youngmin Kwon plaatste die laatste Ingstagramfoto afgelopen vrijdag, een paar dagen voor zijn vermissing. Het is een pijnlijk toeval: de foto toont het Galgenwater, badend in de zon. De plek waar hij vier dagen later gevonden wordt. “Nostalgische weg naar huis”, schrijft hij erbij.

Foto: Youngmin Kwon via Instagram

 

reacties