Featured Video Play Icon

Vragenvuur voor nieuw college tijdens Kinderpersconferentie

LEIDEN – Het nieuwe college kreeg donderdagochtend het vuur na aan de schenen tijdens de kinderpersconferentie. Groep 7 van de Lucas Van Leyden School nam geen genoegen met eenvoudige antwoorden.

Beleidsakkoord onder de loep

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders had het echt niet makkelijk in de Burgerzaal. De kinderen hadden van tevoren tijdens de les het beleidsakkoord 2018-2022 onder de loep gelegd en er waren nog echt wel wat vragen over de plannen. Over verkeer, sport, speeltuintjes, milieu, armoede, onderwerpen die belangrijk zijn voor alle Leidenaren, groot of klein.

Wethouder Paul Dirkse: “Ik vond dat de kinderen zich uitstekend hadden voorbereid! We hebben echt scherpe vragen gekregen. Mooie vragen over verkeer, pleintjes om te spelen, sport, armoede, kinderen denken ook na over wat we voor ouderen doen… Ze hadden zich echt super voorbereid.”

Martine Leewis, wethouder Duurzaamheid & Mobiliteit,  kreeg het flink voor de kiezen. “Onderwerpen als groen en verkeer en vuilnismannen, dat staat heel dicht bij wat kinderen belangrijk vinden. En dat merk je dan ook meteen.”

De baas van Leiden

Leuk hoor, al die wethouders, maar de kids waren toch wel het meest onder de indruk van burgemeester Lenferink. “Hij is toch de leider van Leiden”, zegt een meisje. “Je bent bang voor wat hij gaat antwoorden.””Ja, het is een baas, dus je denkt: ik moet luisteren”, vult haar buurvrouw aan. De dames denken overigens wel dat de heren en dames politiek hun vragen en opmerkingen serieus nemen: “Ja, ik denk het wel, want er is al een keer iets gebeurd met een andere vraag.”

reacties