Vrijwilliger van het Jaar is veelzijdige vrouw

Vrijwilliger van het Jaar is veelzijdige vrouw

ZOETERWOUDE – Ilona Arts is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2016. De 26 jarige Ilona Arts is bestuurslid van de EHBO-vereniging en als EHBO-er actief bij veel Zoeterwoudse evenementen, maar ook bij de opvang van vluchtelingen in 2015. Ook geeft zij EHBO les op de basisschool. Daarnaast is zij actief binnen de IJsclub Zoeterwoude en bij de Stichting Dierenambulance Leiden e.o..

Arts ontving de prijs tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude. Wethouder Kees den Ouden maakte de uitslag van de verkiezing bekend. Ilona ontving als dank voor de jarenlange inzet uit handen van de maakster Conny Beuk – Verhagen het voor deze verkiezing ontworpen beeldje. Hij benadrukte dat deze verkiezing symbool staat voor al het goede werk dat de vele vrijwilligers in Zoeterwoude doen.

Jongerencompliment

Voor de vierde maal is tijdens de nieuwjaarsreceptie het jongerencompliment uitgereikt. Namens de jeugdige Jongeren Advies raad deed Liesbeth Bloemen dit. Het jongerencompliment ging naar de 21 jarige Stephanie Vlootman voor o.a. haar inzet bij de afdeling Zoeterwoude van De Zonnebloem, de Stichting Resto Van Harte en als beheerder van de website van Ons Huis Zij kreeg het nieuws te horen via Skype aangezien zij een stage in een sloppenwijk in Kaap Verdië loopt. Zij ontvangt een oorkonde en een glazen sculptuur met inscriptie.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties