Vrijwilligersprijzen voor Oranjevereniging, De Kruidentuin en Hondenweer

Vrijwilligersprijzen voor Oranjevereniging, De Kruidentuin en Hondenweer

LEIDERDORP – De gemeente Leiderdorp reikte afgelopen zaterdag haar jaarlijkse Vrijwilligersprijzen uit. Grote winnaar was de Oranjevereniging Leiderdorp, op de voet gevolgd door De Kruidentuin en Platform Hondenweer.

“Inspirerende aanmeldingen”

“Ook dit jaar hebben wij weer mooie en inspirerende aanmeldingen ontvangen die laten zien hoe trots we mogen zijn op ons dorp”, begon burgemeester Laila Driessen haar speech. Ze roemde de vrijwillige inzet voor de gemeenschap van vele actieve leden bij verenigingen en initiatieven. “Het was niet makkelijk een keuze te maken.”

Verbinding, passie en onderscheidenheid

De jury van de Vrijwilligersprijzen 2018 bestond uit Mimon Ben Aissa van Stichting Sociaal Cultureel werk, Inge Sasburg van Gilde Samenspraak, de winnaar 2017, Herbert Zilverentant van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging, VVD-raadslid Willem Joosten en de burgemeester zelf. De jury was onder de indruk van de diversiteit van de ingezonden initiatieven en moest een aantal criteria hanteren om tot een keuze te komen: verbinding, passie en onderscheidenheid.

Grote winnaar

Als grote winnaar kwam Oranjevereniging Leiderdorp uit de bus. De vrijwilligersorganisatie is al vele jaren actief in Leiderdorp en organiseert jaar na jaar een groot scala aan activiteiten, waarvan vele in samenwerking met anderen, en bereikt het hele dorp, van jong tot oud.

“De juryleden waren unaniem”, vertelde burgemeester Driessen. “Daarom een welverdiende eerste plaats.”

De Oranjevereniging nam een cheque van 800 euro in ontvangst.

Twee tweede prijzen

Normaal gesproken maakt de jury onderscheid tussen de tweede en derde plaats, maar dit jaar lukte dat niet. Twee winnaars onderscheiden zich door actief gebruik te maken van nieuwe media en een website om zoveel mogelijk Leiderdorpers te bereiken. “Beide initiatieven zoeken verbinding door een breed publiek aan te spreken en bij te dragen aan betrokkenheid in de buurt en nieuwe ontmoetingen”, zei de burgmeester. “De passie voor deze initiatieven die door beide partijen zonder financiële steun zijn opgezet spat er vanaf.”

Eén van de winnaars is Buurtvereniging De Kruidentuin, een ontmoetingsplaats voor de hele buurt waarin de passie voor tuinieren voorop staat. Zij delen hun tweede plek met de dierenvrienden van Hondenweer, een platform dat de belangen behartigt van Leiderdorpse hondenbezitters. Beide initiatieven ontvanen een cheque van 600 euro.

Foto: Hondenweer via Facebook

reacties