Featured Video Play Icon

Vrolijke beestenboel bij boerderij ’t Geertje

ZOETERWOUDE – Het is weer lente en de dierenliefhebbers onder ons weten wat dat betekent: lammetjes knuffelen op boerderij ’t Geertje!

Geboortegolf

Ieder jaar wordt boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude verblijd met een ware geboortegolf aan baby-dieren. Met name de lammetjes zijn niet meer te tellen. Al jaren komen kinderen van heinde en verre om de nieuwsgierige, vrolijke beestjes te aaien, te knuffelen en flesjes te geven.

Flesje

Er zijn kalfjes geboren, biggetjes, schapenlammetjes en geitenlammetjes. Het is een vrolijke beestenboel op ’t Geertje! Voor boerin Willeke van Rijn is de lente één van de leukste momenten van het jaar.

“Geitjes zijn altijd heel nieuwsgierige lammetjes”, vertelt Willeke. “Als je naar ze toe gaat komen ze meteen op je af. En ze vinden de bezoekers ook hartstikke leuk, zeker omdat die ook vaak met een flesje komen!”

280 lammetjes

Ook al is de geitenschuur gezellig druk, er komen nog veel meer neefjes en nichtjes bij deze lente.

“We hebben 140 melkgeiten en ze krijgen ongeveer twee lammetjes per jaar”, zegt Willeke. “Aan het einde van de riedel hebben we ongeveer 280 lammetjes. Er zijn nu tachtig geiten bevallen, dus we zijn goed op weg.”

reacties