Vuurwerkverkoop knallend van start

Vuurwerkverkoop knallend van start

VOORSCHOTEN – Er mag weer vuurwerk worden verkocht! De verkooppunten hebben er hun handen vol aan.

Legaal aanschaffen

Donderdag was de eerste dag waarop officieel en vooral legaal vuurwerk aangeschaft mag worden. In Duitsland is het al dagen druk op de weg vanwege het vuurwerktoerisme, want in Nederland mag je volgens de wet alleen op 29, 30 en 31 december knallers aanschaffen bij erkende verkooppunten. Zoals bij de Intratuin in Voorschoten.

Flinke rijen

Het tuincentrum kon donderdag al de hele dag door op flinke rijen rekenen. Veel vaders met zoontjes stonden zich likkebaardend te verlekkeren aan klassiekers als vuurpijlen en matjes. Toch maakt siervuurwerk sinds enkele jaren een grote opmars.

‘Meer siervuurwerk dan knal’

“Ik ben wel van het vuurwerk”, zegt een geduldig wachtende liefhebber. “Alleen siervuurwerk. Ik koop nooit echt veel, maar om middernacht vind ik het heel mooi om te zien.”

“Ik haal altijd veel”, reageert een andere klant in de rij bij het tuincentrum. “Dit jaar zit ik zo aan de 600, 700 euro. Da’s minder dan vorig jaar, ik ben een beetje aan het afbouwen. Ik wordt toch ouder. En ik koop tegenwoordig meer siervuurwerk dan knalspul.”

Voorproefje

Het tuincentrum verzorgde voor de wachtende mensen een mooi voorproefje van er zoal in het assortiment te vinden is. Dat belooft een knallend nieuwjaar.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties