VVD Leiden wil beleid tegen homodiscriminatie

VVD Leiden wil beleid tegen homodiscriminatie

LEIDEN – Leiden moet meer doen om ervoor te zorgen dat homo’s niet gediscrimineerd worden in onze stad. Dat wil de VVD. De politieke partij reageert hiermee op de mishandeling van een homostel in Arnhem afgelopen weekend.

VVD Leiden: “De Leidse VVD vindt het onacceptabel dat je levensstijl en het kunnen zijn wie je bent, aanleiding kan zijn voor dergelijk geweld of discriminatie. Dit is helaas niet het enige geval. Het lijkt erop dat dergelijk geweld steeds vaker voorkomt.”

Brief aan college

De Leidse VVD heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de homo-emancipatie. Zo willende Liberalen weten of bekend is hoe vaak mensen van de LHBTI-gemeenschap slachtoffer zijn van geweld in Leiden. Maar ook hoeveel aangiftes daarvan zijn gedaan en wat er nog verbeterd kan worden om de emancipatie van LHBTI te verbeteren.

“Geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes in Leiden  lijkt (gelukkig) vrijwel niet voor te komen,”schrijft de VVD in de brief. “Echter, wat in Arnhem kan gebeuren kan ook in Leiden voorkomen.” De VVD wil daarom weten of er voldoende aandacht is voor homodiscriminatie in de inburgeringscursus. En of er mogelijkheden zijn om het beleid voor homo-emancipatie binnen de gemeente Leiden verder te intensiveren.

Foto: Gemeentebelangen

reacties