Waag de uitdaging van een rolstoel bij de Waag

Waag de uitdaging van een rolstoel bij de Waag

LEIDEN – Altijd al eens willen weten hoe dat nou is, blind zijn, doof zijn of in een rolstoel zitten? In het kader van de Week van de Toegankelijkheid kun je vrijdagmiddag bij de Waag uitproberen tegen welke hobbels je in de praktijk aanloopt. En vaak dus letterlijk.

Verduisteringsbril

Vrijdagmiddag kun je van half vier tot zes uur een rolstoelritje maken, een verduisteringsbril opzetten of met gehoordempers het gebarenspel spelen. Op deze manier kun je ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan, en vooral voor welke uitdagingen iemand met een beperking dagelijks komt te staan. Ook kun je met de organisatie in gesprek, een onderwerp uit de ‘kletspot’ trekken en alles vragen wat je altijd al wilde weten over blindengeleidehonden aan het baasje van Douwe.

Week van de Toegankelijkheid

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid, die jaarlijks georganiseerd wordt om te laten zien hoe belangrijk het is dat iederéén mee kan doen in de samenleving. De organisatie van de ervaringsmiddag in de Waag is Zilverweb, een community van ervaringsdeskundigen die contact organiseert tussen mensen die normaal gesproken niet snel met elkaar in contact zouden komen.

Leidse horeca

De middag in de Waag valt binnen het project Verover De Stad, waarin de ervaringsdeskundigen van Zilverweb een tocht door Leiden om te onderzoeken in hoeverre de horeca toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Binnenkort vind je op Leiden.TV een reportage van de ervaringsmiddag.

Foto: Zilverweb via Facebook

reacties