Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

LEIDEN – Nooit meer de eeuwige vraag: ‘Waar is dat feestje?’, want nu is er een app die meteen terugroept: ‘Hier is dat feestje!’

De eerstvolgende fuif

Na lanceringen in andere steden, mocht de leukste stad van Nederland natuurlijk niet achterblijven. De app GoneOut is nu ook voor Leiden beschikbaar. Feestbeesten in Leiden kunnen nu in een handomdraai precies zien waar, wanneer en hoe laat de eerstvolgende fuif is. De gratis app biedt een overzicht van alle feesten in de stad, plus GPS-systeem, entreeprijs en praktische tips.

‘We konden niets vinden’

“Ik kwam op het idee na een BBQ met een groep vrienden”, vertelt bedenker en ontwikkelaar Jeroen Maas. “We hadden gegeten en daarna wilden we uit. Het was drie jaar geleden, dus het ging nog allemaal niet zo snel op de mobiele telefoon. We konden dus niets vinden.”

“Uiteindelijk zijn we naar een standaard club gegaan, entreegeld betaald… Stonden er vijf mensen binnen. Later pas hoorden we dat er vlakbij wèl een leuk feest aan de gang was. Ik dacht: dit gebeurt me dus niet meer.”

Studentenstad Leiden

Zo gezegd, zo gedaan. Jeroen studeerde wel ‘iets in de ICT’, maar het programmeren heeft hij zichzelf aangeleerd. In eerste instantie maakte hij een GoneOut-app voor Den Haag, omdat hij daar studeerde. Hij bleek er een dagtaak aan te hebben om al die verschillende feestjes in zijn app-systeem te zetten, en ontwikkelde zijn product verder. Inmiddels heeft hij het voor elkaar dat het systeem internet zelf afstruint en feestjes zelf uploadt. De ene na de andere stad wordt nu in rap tempo gecoverd door GoneOut. “In een studentenstad als Leiden is altijd wel iets te doen! Helemaal nu Leidens Ontzet voor de deur staat!”

Afbeelding: GoneOut

reacties