Wandelen over de Jochem Myjerbrug (of de Arminbrug)

Wandelen over de Jochem Myjerbrug (of de Arminbrug)

LEIDEN – Loop je al een tijdje rond met een leuke naam voor één van de bruggen in het toekomstige Singelpark, wacht dan niet te lang. Je hebt tot 15 februari middernacht om mee te doen met de bruggennamenwedstrijd.

Één doorlopend park

In het plan voor het Singelpark worden de zeven singels rond de Leidse binnenstad met elkaar verbonden door bruggen, zodat er één doorlopend stadspark ontstaat. Perfect voor een rondje joggen, zeg maar. Een leuk wistudatje trouwens: nergens in Nederland is een singelstructuur te vinden die zo groot en zo mooi onderhouden en waar zoveel te doen en te zien is.

Bruggen met leuke namen

Dit jaar en volgend jaar gaat gemeente Leiden hard aan de slag met de aanleg van de vijf bruggen die de afzonderlijke parken met elkaar gaan verbinden. Deze bruggen zijn nog naamloos, maar we houden in Leiden juist van bruggen met leuke namen. Neem bijvoorbeeld de Dullebrug, de Heen-en-weerbrug en de Gepekte Brug. Daarom hebben de Vrienden van het Singelpark een bruggennamenwedstrijd uitgeschreven. De Vrienden hebben sinds half december al zo’n 75 inzendingen ontvangen van elk vijf namen, maar er kan nog meer bij.

Straatnamencommissie

Tot en met 15 februari middernacht kun je je zelfverzonnen naam of namen voor één of meerdere bruggen binnen het Singelparkplan insturen. Hier vind je de spelregels van de wedstrijd en de contactinformatie van de Vrienden. De jury heeft overigens niet het laatste woord; ze brengen een advies uit aan de Straatnamencommissie van gemeente Leiden. En die bepaalt uiteindelijk of we in de nabije toekomst over de Jochem Myjerbrug, de Arminbrug of de Rubberen Robbiebrug wandelen.

Foto: Vrienden van het Singelpark

reacties