Wapperende zilveren haren in de Zilvervloot

Wapperende zilveren haren in de Zilvervloot

LEIDEN – Gepensioneerd zijn betekent niet dat je dan maar achter de geraniums moet gaan zitten. Iedereen die 70 jaar en ouder is, is elke woensdagochtend van harte welkom aan boord voor een gratis rondvaart door Leiden. Laat die zilveren haren maar wapperen in de wind!

Weer of geen weer

Het Centre for Human Drug Research (CHDR) en Stichting De Leidse Rederij zetten zich in voor de 70-plussers in de Leidse regio. Van woensdag 3 mei t/m woensdag 14 juni vaart de Zilvervloot elke woensdag om half elf door de schilderachtige grachten en groene singels van Leiden. De bemanning vertelt over het CHDR en uiteraard krijg je informatie over de vele bezienswaardigheden in de historische binnenstad. En maak je geen zorgen, bij slecht weer is de boot overdekt.

“Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Daaf Sloos van de Leidse Rederij. “Het CHDR wil meer naamsbekendheid genereren, onder andere voor de medicijnstudies die ze doen. En wij gunnen de senioren in Leiden en omgeving een pleziertje. Ik denk dan aan mijn eigen oma, die is al voorbij de 90. Ze zijn voor activiteiten afhankelijk van wat hen aangeboden wordt. Dan bieden wij graag een rondvaart aan.”

Misschien hele vaarseizoen

Er staan nu zeven woensdagochtenden ingepland, maar de Zilvervloot dreigt een succes te worden. “De rondvaarten gaan behoorlijk hard, de meeste ochtenden zitten al redelijk vol. Als het echt een succes wordt, zitten we eraan te denken om de Zilvervloot het hele vaarseizoen, dus tot en met september te laten varen op woensdagochtend.”

Klaverjasvrienden en vismaatjes

70-plussers zijn meer dan van harte welkom samen met een vriendin, partner, buurvrouw, klaverjasvriend, vismaatje of bloemschikkennis. De enige voorwaarde is dat jullie allebei de 70 gepasseerd zijn. Aanmelden kan door te bellen met 071-524 64 64 of een mailtje te sturen naar zilvervloot@chdr.nl.

Foto: De Leidse Rederij via Facebook

reacties