Waterpolotrainer Koen P. verdacht van grensoverschrijdend gedrag

Waterpolotrainer Koen P. verdacht van grensoverschrijdend gedrag

LEIDEN – De verdachte die is aangehouden wegens grensoverschrijdend gedrag bij ZVL-1886, is trainer Koen P. De KNZB reageert in een verklaring op haar website geschrokken op de arrestatie.

‘Prominente positie’

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat twee minderjarige meisjes aangifte hadden gedaan tegen een 32-jarige man met een ‘prominente positie’ binnen zwemvereniging ZVL-1886. De verdachte werd aangehouden. Nu blijkt dat deze verdachte Koen P. is, de nieuwe trainer van eredivisionist De Zijl Zwemsport.

“De KNZB is vorige week door zwem- en waterpoloclub ZVL-1886 op de hoogte gebracht van een aangifte bij de politie wegens grensoverschrijdend gedrag van een kaderlid van die vereniging”, schrijft de KNZB op haar website. “Dit kaderlid is daarna aangehouden. Inmiddels is het voorarrest verlengd. De KNZB is vanzelfsprekend erg geschrokken van deze zaak en staat in nauw contact met ZVL-1886 en de politie. In verband met het lopende onderzoek, doet de KNZB verder geen mededelingen over deze zaak.”

Hoofdtrainer

Koen. P. was eerder hoofdtrainer van de Leidse damesafdeling ZVL. Onder zijn leiding won de ploeg vier keer de nationale beker en een landstitel. Hij trainde eveneens jonge talenten van het Regionaal Talent Centrum. P. werd verschillende keren uitgeroepen tot Coach van het Jaar in zijn stad.

Leonardo College

Koen P. is tevens als extern medewerker verbonden aan het Leonardo College. Het nieuws van zijn arrestatie kwam ook daar hard aan. “In de school merk je wel dat dit een thema is”, zei rector Wim van der Veer vorige week tegen Leiden.TV. “Het leidt tot speculaties en vragen die we zoveel mogelijk proberen te beantwoorden. Als leerlingen, ouders en pers meer informatie willen of vragen hebben, dat ik altijd bereid ben om hierop antwoord te geven. Zolang er wel gerespecteerd wordt dat wij nu even wat stiller zijn en dat het onderzoek in rust verder kan gaan.”

Foto: Archief PPCRN

reacties