Weer staking regionaal vervoer op maandag en dinsdag

Weer staking regionaal vervoer op maandag en dinsdag

REGIO – Door een nieuwe staking rijden maandag en dinsdag er in het hele land bijna geen streekbussen en minder regionale treinen. Ook in de Leidse regio wordt gestaakt.

Plaspauzes

De regionale chauffeurs zijn ontevreden met hun werkomstandigheden. Na de staking van 4 januari werden er nieuwe acties aangekondigd, maar deze bleven uit omdat de belangrijkste eisen, namelijk loonsverhoging en fatsoenlijke plaspauzes, werden ingewilligd.

Schiphol en Keukenhof bereikbaar

Maar het is nog niet genoeg en dus leggen chauffeurs in het hele land wederom het werk neer. Alleen werknemers van Schiphol kunnen met besloten bussen naar de luchthaven komen. Ook de snellijn naar de Keukenhof vanuit Leiden blijft rijden.

“Staken is voor niemand leuk”

De bonden en de vervoerders spraken vorige week met elkaar over de CAO-voorstellen. De FNV wil keiharde afspraken over het verminderen van werkdruk, mmaar de vervoerders hebben tot op heden nog niet toegegeven. Daarom ziet het personeel van Connexxion en Arriva geen andere mogelijkheid dan weer te staken.

Paula Verhoef, onderhandelaar FNV Streekvervoer: “Staken is voor niemand leuk, in januari niet en in april ook niet. We willen de reizigers niet treffen, maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog en het wantrouwen zit diep. De verantwoordelijkheid voor de staking ligt helemaal bij de werkgevers. Als zij bereid zijn concrete afspraken te maken, gaan de plannen zó van de busbaan.”

Twee dagen

De staking staat gepland voor 30 april aanvang dienst tot 1 mei einde dienst. Dat zijn twee volle dagen. In de tussentijd hopen chauffeurs -en reizigers- dat de vervoerders en bonden tot een werkbaar akkoord zullen komen.

Foto: PPCRN / Fleur de Haas

reacties