Wel trouwen, maar niet feesten op De Lindenhof

Wel trouwen, maar niet feesten op De Lindenhof

LEIDERDORP – Als je wilt trouwen op De Lindenhof, dan kan dat. Maar je moet het voortaan wel op een lege maag doen, want volgens gemeente Leiderdorp is de boerderij wel een officiële trouwlocatie, maar hebben zij geen vergunning voor lunch, diner en knalfuif.

‘Komt de gemeente nu ineens mee’

Het kwam eigenaar Willem Janssen rauw op zijn dak vallen: hij mag stellen wel laten trouwen, maar niet laten feesten in De Lindenhof. “Daar komt de gemeente nu ineens mee. We doen hier vanaf 2012 bruiloften, en bij de eerste twee zijn ze zelfs betrokken geweest”, zegt Janssen verbaasd.

“Eind 2016 kreeg ik de brandweer en omgevingsdienst op bezoek. Hun aanwijzingen, zoals het ophangen van een nooduitgang-bordje, heb ik meteen opgevolgd. Verder is alles goed gekeurd. Vorige maand zegde iemand haar huwelijk op De Lindenhof af. Ze werkt bij de gemeente en had van de wethouder gehoord dat er geen vergunning was voor het trouwfeest. Maar ik heb altijd met externe cateraars gewerkt, dus daarvoor ik heb geen vergunning nodig.”

38 bruiloften gepland

Janssen heeft naar eigen zeggen drie dagen staan trillen op zijn benen. “Ik begrijp gewoon niet waar dit nu vandaan komt. Ik heb nog nooit klachten van de overkant gehoord over geluidsoverlast of iets dergelijks. Ik ging steeds naar de gemeente om m’n reserveringsbewijzen in te leveren, en steeds zeiden ze aan de balie: ‘Nou, de zaken gaan lekker hè!’ Nooit een onvertogen woord.”

“De Lindenhof is een populaire trouwlocatie. Voor dit jaar stonden er 38 bruiloften gepland van mensen uit heel Nederland. Acht daarvan zijn er inmiddels geannuleerd vanwege dit nieuws”, aldus Janssen.

Janssen heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld. Het wachten is nu op het officiële besluit van gemeente Leiderdorp, zodat hij bezwaar kan maken. “Ik wil zo snel mogelijk naar de rechter. Dit is toch gewoon een ondernemer kapot maken?”

Reactie van gemeente Leiderdorp

“Er kan inderdaad wel getrouwd worden op De Lindenhof, maar er mogen geen feesten gegeven worden”, beaamt een woordvoerder van gemeente Leiderdorp. “Daar moet een vergunning voor worden aangevraagd. We zijn aan het bekijken wat er mogelijk is.”

Foto: De Lindenhof

reacties