Wereldberoemde atlete Lorna Kiplagat op bezoek bij RoadRunners Club

Wereldberoemde atlete Lorna Kiplagat op bezoek bij RoadRunners Club

LEIDEN – De beroemde atlete Lornah Kiplagat was afgelopen zaterdag op bezoek bij de Leiden RoadRunners Club. Ze gaf de Leidse renners een clinic over looptechnieken.

Successen

Lornah Kiplagat is één van ’s werelds meest vooraanstaande vrouwelijke atleten. Ze werd geboren in Kenia en woont sinds 1999 in Nederland. Ze is een langeafstandloopster met vele successen op haar naam, van wereldrecords tot wereldtitels. ook kwam ze drie keer op de Olympische Spelen uit voor Nederland. Ook heeft ze de Lornah Kiplagat Foundation opgericht, waarmee ze zich inzet voor onderwijs voor kansarme kinderen in haar geboorteland Kenia.

Clinic

Zaterdag bracht de hardloopgrootheid een bezoek aan de Leiden RoadRunnersclub. Daar gaf ze een clinic waarbij ze de deelnemers liet zien en voelen hoe je je looptechniek verder kunt verbeteren. Daarna was er een brunch, zodat de lopers van gedachten wisselen met Lornah over hardlopen en haar leven als topsporter.

Feet of Fame

Hoogtepunt van de dag was het maken van een voetafdruk van Lornah voor de ‘Feet of fame’, waar ook de afdrukken te vinden zijn van Huub Pracht, Fanny Blankers-Koen, Gerard Nijboer en Kamiel Maase. De opbrengst van de dag wordt geschonken aan de Lornah Kiplagat Foundation.

Foto: PR LRRC

reacties