Werfpop: rockfestival uitgegroeid tot feest voor hele familie

Werfpop: rockfestival uitgegroeid tot feest voor hele familie

LEIDEN – “Metal meets K3.” Zo omschrijft een bezoeker de afgelopen editie van Werfpop. Het gratis muziekfestival beleefde dit jaar haar 36e editie.

Groeiende populariteit

Werfpop dankt haar naam aan het Van der Werfpark, de eerste locatie waar het festival gehouden werd. De groeiende populariteit en bijbehorend aantal mensen zorgde ervoor dat het muziekfeest moest uitwijken naar een ruimer festivalterrein. Vanaf 2009 zet Werfpop jaarlijks de tenten op in park de Leidse Hout.

Metal op strijkers

De programmering viel dit jaar het best te omschrijven als ‘uiteenlopend’. Dit zorgde voor een eveneens zeer uiteenlopend publiek; precies zoals we het graag zien bij Werfpop. De licht bewolkte lucht en de ‘niet te warm, niet te koud’-temperatuur droeg zeker bij aan de feestvreugde en de grote opkomst. De dag begon met een silent yoga-sessie en eindigde met een kort doch krachtig optreden van de Finse band Apocalyptica, die met hun metalcovers uitgevoerd op strijkinstrumenten het publiek betoverde.

Indrukwekkende line-up

De line-up was vrij indrukwekkend en uitgebreid, dankzij de twee grote podia en een silent stage er tussenin. Dool, Liquid Sun Orchestra, Death Alley, Prong, Fifty Foot Combo, Sue The Night, Dubioza Kolektiv, Multiplex & friends, Michelle David & The Gospel Sessions, Pink Ocolus, Merdan taplak en Gentleman’s Dub Club; een diversiteit aan namen die een evengrote diversiteit aan muziek brachten.

Yoga, bingo en disco in stilte

Op de silent stage in het midden kon je de dag beginnen met silent yoga, daarna de silent bingo van Barry Badpak, afgetopt door een silent kinderdisco. lekker rustig want allemaal met een koptelefoon op je hoofd.

Kinderknutselhoek

Ook aan de jongere festivalganger was gedacht met een springkussen en een grote kinderknutselhoek, terwijl pappa en mamma op een kleedje van de muziek en de sfeer lagen te genieten. Honger? Geen probleem. Churros, yoghurt met fruit, pasta, patat of een smoothie, alles was te vinden in de foodtrucks. Werfpop 2017 bewees wederom meer dan festival te zijn, maar een – om er maar even een lekker cliché in te gooien – complete dag uit voor het hele gezin.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Foto’s: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties