Werkend leren kan nu ook bij Gemeente Leiden

Werkend leren kan nu ook bij Gemeente Leiden

LEIDEN – Stagelopen bij Gemeente Leiden? Dat kan want sinds afgelopen week is de gemeente een erkend leerbedrijf. Werk-wethouder Marleen Damen heeft namens de gemeente vrijdag officieel het gevelbordje “Erkend leerbedrijf” in ontvangst genomen.

wethouder Marleen Damen: “De gemeente is een grote werkgever in de regio en wil natuurlijk ook een leerbedrijf zijn. We hebben daarom ieder jaar meer dan 100 stagiaires in huis . Ik hoop dat steeds meer bedrijven in de regio “Erkend leerbedrijf “ worden en stageplekken en leerbanen bieden, want voor kansen van jongeren op de arbeidsmarkt zijn deze plekken heel belangrijk.”

Leiden biedt verschillende stageplaatsen en MBO-leerbanen. De leerbanen zijn voornamelijk voor studenten van de beroeps opleidende leerweg (BOL), die opleidt tot verschillende administratieve functies. Leiden is actief in het project “Aansluiting Onderwijs en Arbeidsmarkt” van de Economische Agenda 071. Eén van de speerpunten van dit project is het aanpakken stagetekorten binnen het mbo.

Stagelopen bij 1.510 bedrijven

In de regio Holland Rijnland zijn 6.500 leerbedrijven erkend waarvan er 1.510 gevestigd zijn in de gemeente Leiden. Leerbedrijven die een groot deel van de 12.400 in de regio woonachtige mbo-studenten tot vakmensen van de toekomst opleiden. Zij bieden mbo-studenten een stageplek of leerbaan zodat zij het vak ook in de praktijk kunnen leren. In het mbo wordt opgeleid voor beroepen als kapper, loodgieter of kok. Ook de redactie van Leiden.TV is een erkend leerbedrijf.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties