Dit weten we tot nu toe over de moord aan de Tomatenstraat

Dit weten we tot nu toe over de moord aan de Tomatenstraat

LEIDEN – Op zondag 24 september werd in een woning aan de Tomatenstraat een man gevonden die door een misdrijf om het leven is gekomen. Dit is wat we tot nu weten over de moord.

Slachtoffer is 38-jarige Pool

De stoffelijke resten van de man werden rond kwart voor acht zondagavond gevonden in het huis. Het slachtoffer bleek te zijn vermoord. De rest van de zondagavond was de Tomatenstraat afgesloten voor forensisch onderzoek door de technische recherche.

Enkele dagen later maakte de politie de identiteit van het slachtoffer bekend: het ging om de 38-jarige Tomasz Kierat, een man van Poolse afkomst. Waarom de Pool om het leven is gebracht, is nog niet duidelijk.

Voorarrest verlengd

Op de avond van de vondst werden er twee verdachten aangehouden: een 30-jarige Leidenaar en de 45-jarige Maarten O., eveneens een Leidenaar. De 30-jarige man is inmiddels vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Verdachte Maarten O. is een bekende van de politie en van verschillende hulpinstanties. In 2005 werd hij veroordeeld tot een half jaar cel en TBS met dwangverpleging, omdat hij zijn ex-vriendin ernstig had mishandeld.

Na de dwangverpleging ging O. het traject van vrijwillige begeleiding in, maar dit kon niet voorkomen dat de verdachte toch weer in de fout ging. Het voorarrest van Maarten O. is inmiddels verlengd met 90 dagen.

Dringende getuigenoproep

Het rechercheteam dat met het onderzoek bezig is, wil graag meer getuigen spreken. Het team doet daarom een dringende oproep om alle zaken, ook de kleinste details, die zouden kunnen leiden tot het ophelderen van deze moord te melden bij de politie via 0900-8844. Er kan ook anoniem getipt worden via M, Meld Misdaad Anoniem. Bel daarvoor 0800-7000.

Foto: Archief J2TV

 

 

reacties