Wethouder Damen enige kandidaat lijsttrekkerschap PvdA

Wethouder Damen enige kandidaat lijsttrekkerschap PvdA

LEIDEN – Het bestuur van de PvdA afdeling Leiden heeft Marleen Damen voorgedragen als nieuwe lijsttrekker. Na de zomer zal blijken of ze de kar ook daadwerkelijk gaat trekken de komende vier jaar.

“Met veel vertrouwen dragen bestuur en kandidaatstellingscommissie Marleen Damen voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018”, laat het afdelingsbestuur van de PvdA Leiden weten op hun partijpagina. “Marleen heeft geweldig werk verricht de afgelopen jaren en bleef, ook als wethouder, altijd een herkenbaar sociaaldemocrate. Ze is de beste vrouw op de beste plek.” 

Vereerd en zin in

Damen geeft op Twitter aan zich vereerd te voelen en ontzettend veel zin te hebben in het lijsttrekkerschap. De wethouder wordt aan alle kanten gefeliciteerd door collega’s. Toch lopen zij een beetje op zaken vooruit: Damen is namelijk voorgedragen als kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Dat wil zeggen dat de leden van de Leidse PvdA-afdeling tijdens de vergadering op 25 september nog moeten instemmen met de voordracht. Wanneer zij dat doen, is wethouder Damen pas officieel lijsttrekker van de PvdA Leiden.

Daar ziet het overigens wel naar uit, want ze is de enige kandidaat en de aanmeldingstermijn is inmiddels verstreken.

Foto: PvdA Leiden via Twitter

reacties