Wethouder Dirkse gekozen tot lijsttrekker D66

Wethouder Dirkse gekozen tot lijsttrekker D66

LEIDEN – Paul Dirkse is door de leden van D66 gekozen tot nieuwe lijsttrekker. Onder leiding van de huidig wethouder Onderwijs, Duurzaamheid en Sport gaan de liberalen de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in.

Paul Dirkse, lijsttrekker D66 Leiden: “Ik wil de leden bedanken voor het vertrouwen in mij om D66 te leiden in de komende verkiezingen. Deze afdeling heeft zoveel kwaliteit en kracht in huis, ik wil met elkaar een koers uitzetten waarin iedere Leidenaar zich uitgenodigd voelt om mee te doen.”

Verkiezing politiek leider

De afgelopen weken konden de leden van D66 Leiden hun nieuwe politiek leider kiezen. 250 van de 750 leden hebben hun stem in meerderheid uitgebracht op Paul Dirkse. Andere kandidaten waren Lodi van Brussel, Timo Gubbens en de huidige fractievoorzitter Jeffrey van Haaster.

Voor Van Haaster is het verliezen van de interne machtsstrijd een teken. De leden zijn kennelijk niet tevreden zijn over hoe hij de lokale afdeling de afgelopen tijd heeft geleid. Van Haaster stelt zich daarom niet meer verkiesbaar voor een volgende termijn als raadslid.

Foto: D66 Leiden

reacties