Featured Video Play Icon

[VIDEO] Wethouder Laudy: trots op achtste wereldwonder

LEIDEN – Bouwwethouder Paul Laudy is maar wat trots op de nieuwe Lammermarktgarage. In zijn speech tijdens de officiële opening woensdagavond durfde hij zonder schaamte de vergelijking te maken tussen de diepste garage van Nederland en het Colosseum in Rome.

Met een spectaculaire theatervoorstelling van PS theater is woensdagavond de nieuwe parkeergarage onder de Lammermarkt geopend. Met opening komt een einde aan een bouwperiode van 30 maanden waarin de garage uit de grond is gestampt. Of eigenlijk, IN de grond, want de Lammermarktgarage is ruim 22 meter diep. Een huzarenstukje van de bouwers.

‘Achtste wereldwonder’

Laudy kreeg de sleutel van de garage overhandigd en hield daarna een vlammend betoog waarin hij de nieuwe garage vergeleek met de Tah Mahal, de Chinese Muur en het Colosseum. Maar, zo pleitte de wethouder: “De Tah Mahal werd gebouwd in de middle of nowhere, de Lammermarkt ligt midden in de stad. De Chinese Muur is nog steeds niet af, onze garage wel. Het Colosseum is wel groot, maar probeer er maar eens 525 auto’s te parkeren.”

Nu de bouwwerkzaamheden zijn afgerond is het zaak de garage te vullen met auto’s, maar dat kan pas vanaf Koningsdag. Tot en met zondag doet de garage eerst dus nog dienst als toneelvloer, maar ook als discotheek en zelfs als marktplein voor een garagesale. Maar moeilijk zal het niet zijn om parkeerders te trekken. De Lammermarktgarage is namelijk al direct in de prijzen gevallen en behoort tot de beste van Europa.

reacties