Wethouder Marien den Boer keert politiek de rug toe

Wethouder Marien den Boer keert politiek de rug toe

OEGSTGEEST – Wethouder Marien den Boer stopt per direct als wethouder van de gemeente Oegstgeest. Dat liet hij donderdagavond weten tijdens de commissievergadering.

Persoonlijke afweging

“Ik heb me elf jaar met veel plezier ingezet voor Oegstgeest, vanuit de gemeenteraad en als wethouder. Een mooie, maar ook zeer intensieve tijd. Na lang nadenken heb ik besloten om nu te stoppen in de politiek, een zeer persoonlijke afweging”, verklaarde de wethouder zijn vertrek. Den Boer keert terug bij zijn eerdere werkgever, het ministerie van Economische Zaken. Hij neemt de tijd om zich te oriënteren op verdere carrièrestappen en kiest ervoor geen gebruik te maken van de wachtgeldregeling.

Meer tijd besteden aan gezin

De afgelopen maanden kreeg wethouder Den Boer met regelmaat de vraag of hij in 2018 weer beschikbaar zou zijn.

“Ik ben vanaf mijn vijftiende politiek actief”, vertelde Den Boer. “Dat betekent dat ik vele avonden en weekenden van huis ben voor bijeenkomsten en vergaderingen. Dat vraagt veel. Niet alleen van mij, maar ook van mijn vrouw en twee jonge kinderen. Nadat we de begroting aan de gemeenteraad verzonden hadden, kwam ik tot de conclusie dat dit voor mij het moment is om afscheid te nemen. Ik wil meer tijd besteden aan mijn gezin en ben toe aan een nieuwe uitdaging.”

Samenwerking in de regio

Marien den Boer startte in 2006 als commissielid voor het CDA en ging in 2007 verder als gemeenteraadslid. Tussen 2010 en 2014 was hij fractievoorzitter. In 2014 werd hij voor zijn partij wethouder en zette hij zich in voor onderwerpen als financiën, zorg en welzijn, sport, vrijwilligers, grondzaken, vastgoed en bedrijfsvoering. Wethouder Den Boer maakte zich sterk voor samenwerking in de regio op allerlei terreinen.

De kick-off van Dementievriendelijk Oegstgeest is een goed voorbeeld van het doel dat hij voor ogen had voor Oegstgeest: samenleving waarin gemeente en inwoners met elkaar en voor elkaar zorgen.

Foto: CDA Oegstgeest

reacties