Wijkagent jaagt op zichzelf

Wijkagent jaagt op zichzelf

LEIDEN – Wijkagenten hebben een ander takenpakket dan noodhulpagenten; ze vangen in de regel dus weinig boeven. Maar een wijkagent bij Politie Leiden Noord had toch bíjna een fietsendief te pakken. Bijna.

Geen zin om te fietsen

De betreffende wijkagent houdt zich vooral bezig met wijkzaken in Oegstgeest. Hij zin in zijn dienst, maar geen zin om te fietsen. Dus hij besloot het politiebusje eens te pakken. Tijdens het surveilleren hoorde hij een melding van de collega’s van Politie Leiden Midden: de politielokfiets was in beweging. De locatie werd doorgegeven en de wijkagent werd wild enthousiast: hij was namelijk ter plaatse.

Op het spoor

Hij spiedde rond en zag een bestelbusje voorbij rijden en besloot deze te volgen. De wijkagent gaf de route door die hij en de bestelbus reden, die overeen kwam met het signaal van de lokfiets. Het kon niet anders: de wijkagent was een fietsendief op het spoor.

Geen fiets

De wijkagent maande de bestelbus te stoppen en controleerde het voertuig. Wat bleek? Geen lokfiets. Vreemd. En jammer. Teleurgesteld gaf de wijkagent door dat hij de fiets niet had aangetroffen in het voertuig, maar de agenten van Politie Leiden Midden zeiden dat het GPS-signaal toch echt vanaf zijn locatie kwam.

In eigen bus

Het begon de wijkagent te dagen… Hij opende zijn eigen politiebus, en daar stond de lokfiets. In zijn eigen bus, waar hij al die tijd al mee rondreed. Maar eerlijk is eerlijk: de wijkagent had toch echt bijna een boef gevangen.

Foto: Pixabay

reacties