Featured Video Play Icon

Winnaar van Peurbakkentocht 2018: Bassie & Adriaan!

LEIDEN – De grote winnaar van de Peurbakkentocht 2018 is de Bassie & Adriaan-boot  geworden van vriendengroep Nou En. Op de peurbak stond een enórme Robin, die de vriendengroep heel wat werk gekost moet hebben.

Duizenden en duizenden mensen

Het was koud, maar het was droog. Duizenden en duizenden mensen kwamen vrijdagavond af op de traditionele Peurbakkentocht, waarin bijna vijftig boten meevoeren. Speaker Rick van der Geest vermaakte zich opperbest bij Annie’s, terwijl hij de avond aan elkaar praatte. Dat was ook wel nodig, aangezien de tocht langer duurde dan normaal en er grote gaten tussen de boten zaten. De boot van de Rabobank bleek bij sommige bochtjes namelijk een slagje te groot te zijn.

Robin de Robot

Op de winnende stonden naast de huizenhoge Robin de Robot ook verschillende Bassies, Adriaans, baronnen, B2’s en Vlugge Japies te dansen en te zwaaien. Zodra de boot voorbij kwam varen, wisten de toeschouwers dat dit weleens een winnaar zou kunnen zijn. En dat werden ze in de categorie verenigingen.

De Stamgasten

Maar ja, dan is er natuurlijk altijd nog de peurbak van De Stamgasten, hè. Vorig jaar wonnen zij keihard met hun beeldschone Blauwe Tram, en ook dit jaar gooiden ze hoge ogen met hun typisch Leidse peurbak. In de categorie Particulieren pakten zij dan ook weer de eerste plaats.

Drijvend autootje

In de categorie bedrijven pakte Autoschade 071 de eerste prijs. Hun drijvende autootje was inderdaad van een heel ander kaliber; geen peurbak, maar ontzettend origineel.

Aad van der Luit Troffee

Alles is voor Bassie! De laatste prijs die uitgereikt werd, was de Aad van der Luit Troffee. Deze onderscheiding is voor de groep die de gedachte van de Peurbakkentocht het best heeft uitgedragen in het ontwerp. En die prijs was óók voor de vrienden van Nou En!

reacties