Winnend ontwerp wordt visitekaartje van de stad

Winnend ontwerp wordt visitekaartje van de stad

LEIDEN – NOV’82 architecten heeft het mooiste visitekaartje voor Leiden ingediend. Hun ontwerp voor de tijdelijke inrichting van het Stationsplein won de wedstrijd die de gemeente in december had uitgeschreven.

VisiteKAART

Dertien ontwerpen werden ingediend nadat de gemeente Leiden in december een oproep deed voor ideeën om het stationsgebied ook tijdens de komende werkzaamheden fris, fruitig en gastvrij te houden. Uit de ingediende plannen is het ontwerp ‘VisiteKAART’ van NOV’82 architecten gekozen.

Hoogste ogen

Na de eerste selectie werden drie kanshebbers uitgenodigd voor de tweede ronde, waarin zij hun ontwerp mochten toelichten. De criteria waren beleving, creativiteit, realisme, identiteit van de stad, verblijfskwaliteit en oriëntatie. NOV’82 gooide de hoogste ogen.

Bouwwethouder Paul Laudy is in zijn nopjes met het winnende ontwerp: “De komende jaren wordt er flink gebouwd in het Leidse stationsgebied, denk bijvoorbeeld aan Lorentz en De Geus. Met VisiteKAART ben ik heel blij. Deze tijdelijke invulling zorgt er voor dat we tijdens de bouwwerkzaamheden toch een gastvrije entree naar de binnenstad hebben voor onze bezoekers.”

Plattegrond op de grond

‘VisiteKAART’ is, zoals je hierboven ziet, een geschilderde plattegrond van de binnenstad. Een typisch Leidse landmarks zijn gedetailleerd uitgewerkt. Daar kun je overigens ook lekker op zitten. Uiteraard is er ruimte voor groen tussen al het bouwgruis. Vanaf een uitkijktoren kun je de plattegrond in z’n geheel bekijken; het visitekaartje van de stad, waar we zo’n twee jaar van kunnen genieten.

Foto: NOV’82 Architecten

reacties