Winter is coming: kans op sneeuw en gladheid

Winter is coming: kans op sneeuw en gladheid

LEIDEN – Vanaf donderdag gaat de temperatuur in rap tempo dalen en dat betekent grotere kans op winterse taferelen met sneeuw en gladheid. Dag herfst, hallo winter!

Een paar sneeuwvlokken

Eind november kon het zuiden van het land al genieten van een paar sneeuwvlokken op de voorruit, eind deze week krijgt ook onze regio te maken met winterse neerslag… Winter is coming.

Richting het vriespunt

We raken heus niet ingesneeuwd en de Elfstedentocht laat ook nog even op zich wachten, maar handschoenen en een wollen sjaal zijn wel gewenst. Vanaf donderdagnacht duikt de temperatuur naar de vier graden, de nachten erop richting het vriespunt.

Stormachtige dag

En met zoveel koude neemt de kans op winterse neerslag toe. IJzel, hagel, een snipper sneeuw die er leuk uitziet maar niet blijft liggen. Donderdag is de overgangsdag van hogere naar veel lagere temperaturen. Deze overgang brengt regen, regen, regen en stormachtige wind met zich mee.

Strooizout

Dat het niet vriest, wil niet zeggen dat er niet gestrooid hoeft te worden. Want al dat koude vocht kan niet in één keer weer teruglopen, de grond in. Zeker niet op bruggen en steigers en fietspaden. De gemeenten in de regio en Rijkswaterstaat zijn er klaar voor: ze hebben wat strooizout betreft groot ingeslagen.

Foto: J2TV

reacties