Winter Wonder Weken trekt 250.000 bezoekers

Winter Wonder Weken trekt 250.000 bezoekers

LEIDEN – Nog niet eerder trok de binnenstad van Leiden zo veel bezoekers tijdens de Winter Wonder Weken. In totaal trokken de diverse evenementen meer dan 250.000 bezoekers naar de binnenstad.

In vergelijking met vorig jaar laten de cijfers een procentuele stijging zien van 13%. En de binnenstadondernemers hebben daar, volgens eigen onderzoek, goed van geprofiteerd. De zes verschillende evenementen binnen de Winter Wonder Weken waren de intocht van Sinterklaas, het Huis van Sinterklaas, de drijvende ijsbaan met daarnaast de nostalgische kermis, de drijvende kerstmarkt, de Lichtjesparade en Joris Kerstboom.

Kerstmarkt en ijsbaan grootste trekkers

De ijsbaan die 9 december geopend werd, trok afgelopen editie maar liefst 60.000 bezoekers waaronder ook dit jaar weer veel scholieren en studenten. Het was de drukste editie ooit. De opening van de Kerstmarkt een week later resulteerde in een toenemende bezoekersstroom. In vergelijking met vorig jaar liet de kerstmarkt een stijging zien van 20.000 bezoekers.

Erwin Roodhart, centrummanager Centrummanagement Leiden: “Dit jaar hebben wij de periode dat de kerstmarkt geopend was tot na de kerstdagen doorgetrokken. Zo konden wij met name ook bezoekers van buiten Leiden en mensen die kerstvakantie hadden laten kennismaken met onze gezellige kerstmarkt. Uiteraard merken we ook dat de Kerstmarkt van Leiden naam gaat maken.”

Bovendien werd de Leidse kerstmarkt bekroond met de Award voor Beste Kerstmarkt 2016. “Deze erkenning gaat ons komend jaar natuurlijk ook weer helpen om Leiden en onze kerstmarkt nog meer onder de aandacht te brengen,” aldus Roodhart.

Joris Kerstboom

Dit jaar stond Joris Kerstboom op de Beestenmarkt. Dit evenement en gelijknamig tv-programma van KRO-NCRV leverde Leiden heel veel extra publiciteit op. Meer dan 1 miljoen kijkers hebben de twee uitzendingen gezien waarin ook Leiden veelvuldig werd genoemd.

Winter 2017

Het Centrummanagement Leiden denkt al na over de editie van komende winter. Dan wil de organisatie nog meer de samenwerking opzoeken met andere evenementen die in de winterperiode opgezet worden. Denk bijvoorbeeld aan Leiden is OPEN en het Kinder DOE(za) Festival toevoegen.

Foto: Archief J2TV

reacties