Mooiste winterfoto van Leiden gemaakt door Chiel Koolhaas

Mooiste winterfoto van Leiden gemaakt door Chiel Koolhaas

LEIDEN – En de winnaar is…? Leiden heeft de winnaar van de winterfotowedstrijd bekend gemaakt. Dit jaar werd de prent van Chiel Koolhaas als mooiste beoordeeld.

Winterfoto

Koolhaas zette de Hooglandsche Kerk sfeervol op de kiek (foto boven dit bericht). Een echt winters plaatje waarvan je gewoon zin krijgt om over de Hooglandsche Kerkgracht te wandelen.

Leiden bij nacht

Naast de prijs voor de mooiste winterfoto, koos de gemeente ook de mooiste prent van Leiden bij nacht. De inzending die de jury het meest kon bekoren kwam van de camera van Martijn Kruit (foto hieronder).

winterfotowedstrijd leiden bij nacht

Prijs

De eerste week 2018 verschijnt de winnende winterfoto op straat als grote uitnodigingsposter voor de openbare Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari. De foto van de Catharinabrug komt op de gemeentelijke kerstkaart te staan. Beide foto’s werden beloond met een cheque van € 250,-.

Naast Stadsfotograaf Patricia Nauta als voorzitter bestond de jury dit jaar uit Koen van Engelen en Nina de Vrind van het gelijknamige Grafisch Ontwerpbureau en namens de gemeente Peter van Oosterhout (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Paul Laudy (wethouder Bouw en Openbare Ruimte). Het oordeel van de jury is hier na te lezen.

Foto: Chiel Koolhaas / Martijn Kruit

reacties