Witteveen failliet: filiaal Oegstgeest voorlopig nog open

Witteveen failliet: filiaal Oegstgeest voorlopig nog open

OEGSTGEEST – Witteveen is failliet. De vestigingen van de damesmodeketen blijven voorlopig open. Dat geldt ook voor het filiaal in winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest.

Hoge belastingschuld

Afgelopen dinsdag werd het faillissement uitgesproken. De damesmodeketen zou kampen met een hoge belastingschuld. Woensdag ging de webwinkel offline, later verscheen er een mededeling van het hoofdkantoor op de website:

“Via deze weg willen wij u op de hoogte stellen van het feit dat Witteveen op 25 juli failliet is verklaard. Wij zijn zeer aangeslagen door dit bericht, maar ook al is het faillissement van Witteveen uitgesproken, de winkels blijven tot nader order open. Zoals u van ons gewend bent verwelkomen wij u graag in één van onze winkels.”

Reddingspoging liep op niets uit

Een eerdere poging om het kwakkelende modebedrijf te redden, liep op niets uit. De keten kwam vorig jaar in handen van het investeringsbedrijf O&C, die vaker winkelketens oplapt. Maar voor Witteveen kwam de hulp dus te laat. Een curator gaat bekijken of er mogelijkheden zijn voor een eventuele doorstart.

Witteveen heeft in totaal 98 winkels. De banen van 400 werknemers staan op het spel.

Foto: Google Maps

reacties