Woensdag wordt het zomer! (nee, echt)

Woensdag wordt het zomer! (nee, echt)

LEIDEN – Nederlandser kan het niet: nu de scholen zijn begonnen, krijgen we een beetje zomer. Woensdag zou volgens de heren meteorologen zomaar de mooiste dag kunnen worden van the summer of ’17.

Kletsnatte juli en augustus

Het begin van de zomer was veelbelovend, met die zonnige dagen, een minuscuul lokaal hittegolfje en zelfs een open vuurverbod door aanhoudende droogte, maar dat werd op z’n Nederlands goedgemaakt met een kletsnatte juli en augustus. Toch lijkt het komende week weer helemaal goed te komen met die zomer. Als je lekker op school of op je werk zit.

Woensdag stranddag

Vanaf dinsdag moet het gaan lukken met die thermometer, en woensdag helemaal. Dan krijgen we mogelijk hoge temperaturen van zo’n 27 graden in de stad en 25 graden aan de kust. Er staat weinig wind en het blijft de hele dag droog. Af en toe schuift er wat sluierbewolking voor de zon, maar dat wil je dan ook wel even. Al met al een perfecte dag om op het strand te gaan liggen!

Vitamine D

De ‘zomer’ zal volgens de heren meteorologen van Weerplaza en het KNMI niet heel lang duren, dus pak zoveel vitamine D als je pakken kan. Pluspuntje: een ondergaande zon op een terras na je werk telt ook.

Foto: Public Domain Pictures

reacties