Woonbootbewoners nog redelijk cool onder bandensnijder

Woonbootbewoners nog redelijk cool onder bandensnijder

LEIDEN – Met een actieve bandensnijder in de binnenstad, die blijkbaar niet zo van stilliggend watervervoer houdt, slaap je als woonbooteigenaar met één oog open. Of valt dat wel mee?

Dobberende terrassen

Sinds een paar weken worden af en toe ’s nachts op verschillende plekken in de stad de banden doorgesneden waarmee terrasboten vastliggen aan de kade. Eerder deze week gebeurde het nog op de Nieuwe Rijn. Verschillende terrassen dobberden dinsdagochtend doelloos rond. En van de bandensnijder was uiteraard geen spoor te bekennen.

“Onrustig gevoel”

De bewoners van verschillende woonboten in de binnenstad reageren vooralsnog redelijk cool op de nachtelijke acties van het stuk onverlaat. “Het geeft een beetje een onrustig gevoel”, geeft een dame toe wiens woonboot aan de Herensingel ligt. “Die boot is toch je huis.”

“Ik ben al een keer de sjaak geweest, een paar weken geleden”, zegt een woonbootbewoner bij de Meelfabriek. “Ik lig hier al twintig jaar met m’n boot, en dit is pas de eerste keer dat er zoiets gebeurd is. Dus ik ga geen extra maatregelen nemen.” 

Meerdere staalkabels

“We denken erover na”, zegt de eigenaresse van een woonboot aan de Herensingel. “Als je al iets wilt doorsnijden, moet je eerst de hele tuin door en ik hoor het al als het hekje opengaat, daarna moet je meerdere staalkabels doorsnijden. Maar ja, we denken er wel over na, ja.”

“Ik denk niet dat we per sé een doelwit zijn”, vertelt tenslotte een bootbewoonster bij de Herensingel. “Maar dat er echt weer zo’n gek rondloopt hoor, die dit bedenkt…”

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties