Woordvoerder Hudson’s Bay: “We blijven gewoon in Nederland, hoor!”

Woordvoerder Hudson’s Bay: “We blijven gewoon in Nederland, hoor!”

LEIDEN – Nederland heeft Hudson’s Bay nog niet massaal omarmd. Boze tongen beweren dat de Canadese winkelketen misschien de stekker uit de Europese plannen wil trekken. Maar Hudson’s Bay Nederland spreekt dat tegen.

Tien vestigingen in Nederland

Hudson’s Bay heeft tien vestigingen in Nederlandse steden, die in een tijdbestek van een paar maanden allemaal rap openden. Toch loopt het nog niet echt storm bij de Nederlandse winkels van de Canadese winkelketen. Ook in Leiden staat een Hudson’s Bay, maar het zou zomaar kunnen dat het voormalig V&D-pand binnenkort weer leeg komt te staan.

Brief van aandeelhouder

Althans, dat zegt de Canadese HBC-aandeelhouder Jonathan Litt. In een brief schrijft hij dat het moederconcern van Hudson’s Bay zou overwegen om de winkelbezigheden in Europa te staken. Het gerucht werd groot opgepikt in de media. Want… Ze waren er toch nog maar net?

“Je zegt het goed, dat is niets meer dan een gerucht”, zegt een woordvoerder van Hudson’s Bay Nederland desgevraagd tegen Leiden.TV. “Jonathan Litt heeft een brief geschreven waarin hij terugblikt op de afgelopen periode, en begint zijn statement met ‘I believe’. Het is dus zeker niet een statement van Hudson’s Bay zelf.”

Gewoon open

“HBC heeft aangegeven dat heel Europa een belangrijk onderdeel van hun strategie is. De winkels blijven dus gewoon open in Nederland. In 2018 worden er vier nieuwe winkels geopend en in 2019 nog één”, aldus de woordvoerder van Hudson’s Bay Nederland.

Foto: J2TV

 

reacties