Word burgerhulpverlener en maak Oegstgeest Hartveilig

Word burgerhulpverlener en maak Oegstgeest Hartveilig

OEGSTGEEST – Oegstgeest wil het dorp en de omgeving Hartveilig maken. Met Stan Burgerhulpverlening wil de gemeente de acute zorg verbeteren, met een krachtig reanimatienetwerk van burgerhulpverleners en AED’s.

Eerste zes minuten

Het reanimatienetwerk STAN Burgerhulpverlening biedt acute hulp in geval van een hartstilstand. Per week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Dat is ongeveer twee slachtoffers per uur. Een 100% dekking van burgerhulpverleners is dus meer dan gewenst. Nederland telt nu zo’n 170.000 mensen met een reanimatie-certificaat, die zich hebben aangesloten bij het netwerk. Maar meer is in dit geval altijd beter, want de eerste zes minuten na de hartstilstand zijn cruciaal voor de overlevingskansen van het slachtoffer.

Aanmelden

Om het reanimatienetwerk op te bouwen, zijn veel burgerhulpverleners nodig. Gemeente Oegstgeest is daarom op zoek naar mensen die een erkende reanimatie-/AED-training hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Op dit moment zijn al ruim tweehonderd inwoners uit Oegstgeest geregistreerd als burgerhulpverlener. Dit aantal wil de gemeente graag verdubbelen. Kun je reanimeren en wil je je zich ook aanmelden als burgerhulpverlener? Meld je dan nu aan.

AED beschikbaar stellen

Aan verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, wordt gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor het alarmeringssysteem. Je kunt jouw AED registreren via de website.

Informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over Stan Burgerhulpverlening in Oegstgeest? Bezoek dan vanavond de informatiebijeenkomst, vanaf half acht in het gemeentehuis van Oegstgeest.

Foto: Pixabay

reacties