Featured Video Play Icon

Wordt de Leidse Shadé Miss Beauty of Zuid-Holland 2018?

LEIDEN – Shadé van Zelst dingt mee naar de titel Miss Beauty of Zuid-Holland 2018. Op 14 april staat de Leidse dame in de provinciale finale. Als ze die wint, mag ze door naar de landelijke wedstrijd Miss Beauty of The Netherlands. Spannend!

Dankzij TLC

De 17-jarige Shadé kwam op het idee om mee te doen dankzij TLC. Op deze meidenzender waren regelmatig programma’s te zien over missverkiezingen in Amerika.  “Dat vond ik helemaal geweldig”, vertelt Shadé. “Dus toen ben ik gaan kijken of ze dat ook in Nederland hadden. Ja dus, en toen heb ik me ingeschreven.”

“Iedereen maakt een kans”

Op 11 februari nam Shadé deel aan de castingdag en kreeg te horen dat ze finalist was. Shadé verheugt zich ontzettend op de finale volgende week: “Er zijn zeventien andere meisjes die ook meedoen, uit verschillende steden in Zuid-Holland. Ze zijn heel gezellig en iedereen maakt een goede kans. Het gaat niet alleen om het winnen, maar het gaat er ook om dat je een nieuwe ervaring opdoet in je leven.”

Cupcakes voor het goede doel

De Miss Beauty-verkiezing is een schoonheidswedstrijd voor jongedames tussen de 18 en 25 jaar. Maar vergis je niet, het gaat echt niet alleen maar om een mooi uiterlijk. Shadé: “We steunen het goede doel de LINDA.foundation. Met de feestdagen helpen zij kinderen in Nederland die het wat minder hebben. Ik heb al wat geld ingezameld en ga nog meer cupcakes verkopen.”

Nóg een Leidse schone

Shadé is overigens niet de enige Leidse schone die kans maakt op de titel Miss Beauty of Zuid-Holland 2018. Ook Sanne Beekman is in de race. Wie het wordt? We weten het na 14 april!

reacties