Worthy de Jong blijft langer bij Zorg en Zekerheid Leiden

Worthy de Jong blijft langer bij Zorg en Zekerheid Leiden

LEIDEN – Worthy de Jong verdedigt ook komend seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 30-jarige guard tekende maandag een contract voor twee seizoenen. Daarmee heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich verzekerd van de diensten van een van de belangrijkste cultuurdragers uit de historie van de club.

De Jong debuteerde in het seizoen 2010/2011 voor ZZ Leiden. De 1.94 meter lange atleet is de enige speler die de twee Leidse kampioenschappen (2011 en 2013) heeft meegemaakt. Na zes seizoenen de Vijf Meihal als thuisbasis te hebben gehad, maakte de topscorer aller tijden van de Leidse club (4.168 punten) een uitstapje naar Frankrijk.

Speelgeschiedenis

De Jong heeft met 340 wedstrijden de meeste duels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. Ook in de categorieën rebounds (1.733), steals (718), assists (905) en blocks (162) staat De Jong op nummer één. Na één seizoen voor SOMB (Stade Olympique Maritime Boulonnais) te zijn uitgekomen, keerde De Jong afgelopen seizoen terug naar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Nieuwe ploeg

Als het nieuwe contract van De Jong afloopt, heeft hij negen jaar voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gespeeld. Met het vastleggen van De Jong is de eerste bouwsteen voor de ploeg van de nieuwe coach Rolf Franke gelegd. In de komende weken zal de selectie nader vorm krijgen.

reacties