Zangeres Barbara Straathof (41) overleden

Zangeres Barbara Straathof (41) overleden

ZOETERWOUDE – De van oorsprong Zoeterwoudse zangeres Barbara Straathof is overleden. In april werd duidelijk dat bij haar baarmoederhalskanker was geconstateerd. Aan de gevolgen van deze ziekte is zij op 41-jarige leeftijd overleden.

Chantal was bij haar

Haar management maakte het droevige nieuws zaterdagochtend bekend. Barbara overleed in het bijzijn van haar partner Chantal. Hoewel geboren en getogen in Zoeterwoude, woonde Barbara de laatste jaren van haar leven met Chantal in Noordwijk.

Carrière

Na een leven achter de schermen, als producer bij verschillende tv-programma’s als Obese, verkreeg Barbara in 2012 landelijke bekendheid toen zij meedeed aan talentenjacht The Voice of Holland. Ze zong tijdens de blind auditions een lied van haar grote idool Adele. Dat deed ze zo goed, dat alle vier de coaches omdraaiden voor de Zoeterwoudse

Ze schopte het tot de live shows maar ze won het seizoen niet. Het was wel de start van haar zangcarrière. Ze trad veel op en twee jaar na The Voice kwam een grote droom uit: een eigen album ‘Nothing But Love’.

Herdenkingsdienst

Barbara krijgt een openbare herdenkingsdienst. Ze zal vervolgens in besloten kring worden gecremeerd.

Foto: Barbara Straathof via Facebook

reacties