ZARA in Leiden: komt ‘ie wel of komt ‘ie niet…

ZARA in Leiden: komt ‘ie wel of komt ‘ie niet…

LEIDEN – Er komt een megastore op de Haarlemmerstraat, waarschijnlijk van een wereldwijd befaamde retailer. Wie, wat, welke? Centrummanagement Leiden houdt de kaken nog even stijf op elkaar.

Acht panden

DELA Vastgoed gaat aan de slag met acht panden aan de Haarlemmerstraat en de Stille Rijn, ter hoogte van de C & A. Deze gaan tegen de grond om plaats te maken voor een winkel van ruim 3000 vierkante meter, zo wist het Leidsch Dagblad te melden.

“De aanwezigheid in het centrum van aansprekende nationale en internationale retailers is belangrijk”, laat Hans Genotte weten op de website van het Centrummamangement. “In combinatie met een goed en aantrekkelijk aanbod van kleine bijzondere lokale ondernemers zorgt dit voor die winkelmix die past bij Leiden, met een regionale aantrekkingskracht op bezoekers. De ontwikkeling van het Haarlemmerstraat blok zorgt voor een verbetering van deze winkelmix.”

ZARA Nederland

Direct na het bericht begon de naam ‘ZARA’ rond te zoemen. De van origine Spaanse modeketen is overal ter wereld razend populair vanwege de snelle vertaling van catwalk naar ready-to-wear. ZARA heeft al een winkel in de nieuwe Catharinasteeg, de ZARA Home. Dat Leiden juist de tak woonaccessoires van de modeketen kreeg in plaats van de kleding, was even slikken voor sommige fashionfans.

Nog geen bevestiging

Toch wil het Centrummanagement, noch ZARA Nederland, bevestigen dat ZARA zich zal vestigen in het nieuw te bouwen winkelpand. De persvoorlichter van ZARA Nederland zegt slechts: “Daar kan ik geen antwoord op geven”. Hans Genotte van het Centrummanagement klinkt heel vrolijk wanneer hij zegt dat hij “niets kan bevestigen”, maar ontkennen doet hij het ook niet. “ZARA heeft een grote aantrekkingskracht, dus het zou heel mooi zijn als het zo was. Maar zelfs wij hebben nog geen honderd procent bevestiging gekregen.”

Ervaring met ZARA

Interessant detail is wel dat DELA Vastgoed ervaring heeft met de Spaanse modeketen. De vastgoedeigenaar heeft eerder panden verbouwd tot ZARA-filiaal in Zwolle en Tilburg.

Foto: PDP

reacties